Mataró destinarà 200.000€ addicionals a reforçar la seguretat de les escoles

Els instituts escola Àngela Bransuela i Mar Mediterrània seran els primers que veuran millorada la seva seguretat després de ser els dos centres educatius on s'han produït més robatoris recentment

L’Ajuntament de Mataró mou fitxa per aturar els robatoris als centres escolars de la ciutat. La setmana passada es va celebrar una reunió entre la regidoria d’educació del consistori i tots els directors dels centres d’infantil i primària públics de la ciutat. L’objectiu era compartir les angoixes generades pels furts i donar continuïtat a la reunió que va tenir lloc al gener del 2020 com a conseqüència dels 5 robatoris consecutius que es van produir a l’Escola Camí del Cros. En aquell moment, es va decidir reforçar les àrees més sensibles i que més interès generaven als lladres. Aquestes mesures de seguretat es van implementar primer a l’Escola Camí del Cros i tot i que la voluntat era replicar-les en altres centres de la ciutat, la pandèmia va aturar el seu desplegament. Ara, el regidor d’Educació de Mataró, Miquel Àngel Vadell, afirma que les tasques per millorar la seguretat de les escoles i instituts ja s’ha reprès i que recentment ha finalitzat un estudi fet amb els cossos de policia que permetrà solucionar l’onada de furts.

El que hem finalitzat durant aquesta setmana és la visita física i presencial a tots els centres d’infantil i primària públics amb un cos de policia expert en seguretat per compartir i veure com podem millorar aquells espais on es guarda el material més sensible. Ara ja podrem disposar d’aquesta auditoria per continuar la feina que vam fer a l’Escola Camí del Cros.tm

Segons Vadell, les mesures que es van aplicar a l’Escola Camí del Cros van ser efectives i, de fet, no s’ha tornat a cometre cap altre robatori en aquest espai.

A partir d’ara, el pla d’actuació seguirà la directriu marcada el gener de l’any anterior. Es començarà a reforçar la seguretat dels centres on més vegades hi hagin entrat a robar. Així doncs, els primers seran els instituts escola Àngela Bransuela i Mar Mediterrània.

Per dur a terme aquesta actuació, es comptarà amb una partida extraordinària de 200.000€ que normalment es destinen a millorar equipaments municipals. Aquest any però s’ha decidit dedicar-la, principalment, a la seguretat dels centres educatius.

Les indicacions són prioritzar temes de seguretat. Reforçar aquesta seguretat per minimitzar els robatoris i que puguin continuar amb la gran tasca que estan fent cada dia. És una partida que no contemplàvem només per seguretat però que la destinarem per reforçar els centres educatius.

Finalment, Vadell vol participar aquest dijous a la mesa de coordinació de seguretat de Mossos d’Esquadra i Policia Local per exposar, en nom de la comunitat educativa, la seva preocupació. Cal recordar però, que els robatoris en centres escolars no només amoïnen a Mataró sinó que altres municipis del voltant també s’han vist afectats per aquesta problemàtica. D’altra banda, el regidor d’Educació també demanarà a la Generalitat més inversió en aquests centres que són de titularitat pública.

Informa: L.Sanmiquel / S.Ruiz