Mataró compta amb places vacants de P3 a l'escola pública pel curs vinent

Segons dades del Departament d’Educació, a Mataró hi ha hagut 606 sol·licituds de places públiques de P3 per les 714 ofertes inicialment. Pel que fa a les ràtios, baixen de cara el proper curs, passant de forma generalitzada als 23 alumnes per aula

Mataró compta amb places vacants de P3 a l'escola pública pel curs vinent

L'Ajuntament de Mataró confirma que, d'acord amb les dades del departament d'Educació, el curs vinent hi haurà vacants suficients per cobrir la demanda de places en escoles públiques de la ciutat. Segons dades facilitades pel departament, a la ciutat hi ha hagut 606 sol·licituds per a l'escola pública a P3 de les 714 places ofertes inicialment. Per ara aquests números, tot i que provisionals, deixen un centenar de places disponibles a falta d'incorporar les preinscripcions fora de termini i la matrícula viva. Unes xifres, que segons el regidor d'educació de l'Ajuntament de Mataró, Miquel Àngel Vadell, garanteixen que totes les famílies que hagin sol·licitat una plaça pública per al curs vinent la podran tenir. En aquest sentit el regidor va encara més enllà i afirma que la gran quantitat de vacants, tant a la pública com a la concertada –que en té també un número similar- podrien fer que alguns centres no complexin els requisits mínims que imposa el departament per poder obrir tots els grups previstos.

En relació amb els temors expressats fa escassos dies per un grup de famílies per la possible falta de places públiques en certes zones de la ciutat, el regidor ha afirmat entendre la situació d'angoixa que es pot generar durant el procés fins a conèixer la resolució definitiva. En aquest sentit ha afirmat que cap alumne es quedarà sense una plaça pública a la ciutat i ha defensat el projecte educatiu de cadascun dels centres. També ha volgut reivindicar el Pacte Contra la Segregació Escolar aprovat per unanimitat al ple, que aposta per la zona única com a eina principal per garantir la igualtat d'oportunitats i l'equitat a partir d'una distribució d'alumnes equilibrada. .

De cara a aquest pròxim curs tornarà a baixar la ràtio de forma generalitzada a P3, que se situarà en els 23 alumnes per aula. Pel que fa a centres d'alta complexitat aquesta encara serà més baixa.

Informa: A.Gual/ O.Debat