L'Ajuntament demana a la Generalitat acabar la planificació d'edificis escolars a principis de 2020

L'alcalde, David Bote, i el diputat, Alfredo Vega, visiten les instal·lacions de l'IES Miquel Biada acompanyats per la directora, Fàtima Prat. Foto: MA
L'Ajuntament demana a la Generalitat acabar la planificació d'edificis escolars a principis de 2020

L’alcalde de Mataró, David Bote, intenta treure un compromís perquè la planificació dels nous edificis de les escoles Joan Coromines, Germanes Bertomeu i l’institut Cinc Sénies estigui acabada durant el primer trimestre de 2020. Així li va traslladar l’alcalde al conseller d’Ensenyament de la Generalitat, Josep Bargalló, durant la reunió mantinguda dimarts, trobada a la que també va assistir el regidor de l’àmbit Miquel Àngel Vadell i on també van tractar com es pot completar el mapa de la Formació Professional a la ciutat. Entre els principals compromisos hi ha la construcció del nou edifici de l’escola Joan Coromines, en un solar de l’Eix Herrera i el de l’institut Cinc Sénies, a l’extrem nord de Rocafonda. Solars un i altre cedits a la Generalitat. 

Bote ho ha dit durant la visita que el diputat de l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona, Alfredo Vega, ha fet aquest matí a Mataró. Una visita programada per la passada primavera però que es va haver de posposar per trobar-se en període electoral. Vega ha destacat l’aposta de Mataró per l’educació en totes les etapes, tant des de les escoles bressol com fins a la Formació Professional. L’exemple és l’institut Miquel Biada, centre on estudien més de mil alumnes i al qual l’Ajuntament hi ha destinat més de mig milió d’euros en reformes i millores durant el darrer mandat. Diu el diputat que centres com aquest donen resposta a la transformació i les exigències educatives del segle XXI.

A més del recorregut per conèixer les instal•lacions del Miquel Biada, la comitiva també ha visitat l’institut escola Mar Mediterrània.

Informa: C.Salad / L.Sanmiquel