La mostra Eureka de treballs de recerca arriba a la 12a edició

Una quinzena d'estudiants han participat en aquesta edició, adaptada per la pandèmia, amb temàtiques diverses que van de la política a l'educació, passant per l'economia o la moda

Fotografia: Mataró Audiovisual

Coeducació, masclisme, moda, literatura o política són alguns dels àmbits dels quinze treballs de recerca que formen part de la mostra Eureka d’aquest any. Una mostra que arriba a la seva 12a edició aquest 2021 amb l’objectiu de seguir difonent els treballs de recerca d’humanitats, arts i ciències socials. El coordinador del grup de treball Eureka, Joan Pedrola, explica que haver pogut realitzar la mostra d’aquest any, tot i la pandèmia, fa que l’edició ja sigui un èxit. Segons Pedrola un dels puntals dels treballs de recerca és el coneixement personal que s’adquireix amb aquest tipus de projectes. Per això creu que són fonamentals.

Integrar en diverses assignatures de Batxillerat exemples de coeducació com la història del col·lectiu LGTBI+; explorar l’evolució de la moda i la confecció i esbrinar què hi ha al darrera; o proposar un pla de lectures escolars alternatiu a l’actual han estat els objectius dels treballs de recerca d’en Denís Reigosa, la Mar Domínguez i en Gerard Matas.

Uns treballs de recerca que són de gran qualitat i demostren la maduresa dels alumnes, segons el regidor d’Educació Miquel Àngel Vadell. Uns projectes que segons Vadell tenen molt de valor perquè s’han hagut de realitzar en mig d’una pandèmia.

Aquest any, a causa de la situació sanitària, l’acte de lliurament de diplomes als participants a la mostra Eureka s’ha hagut de fer en petit comitè en cada centre, en comptes de la Biblioteca Pompeu Fabra com era habitual. En el cas de l’Institut Alexandre Satorras, també s’han entregat diplomes a les autores del cartell de la mostra i del vídeo de cloenda.

 

Informa: S.Ruiz