×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

La Generalitat assegura que no tancaran escoles "en cap cas"

“No tancarem les escoles en cap cas”. Aquest és l’objectiu del Pla Especial que ha presentat aquest migdia la Generalitat de cara l’inici del curs escolar 2020/2021 el proper 14 de setembre. Tal i com avançava ahir el president de la Generalitat, Quim Torra, i ha ratificat avui el govern català, el nou curs escolar estarà marcat per un unes ràtios de 20 alumnes per aula a primària i un màxim  de 30 alumnes per aula secundària. A més també es farà control de temperatura i símptomes; mig milió de proves PCR a alumnes, professors i familiars entre el 15 de setembre i el 15 de novembre. També serà obligatori  l’ús de mascareta a l’aula per a majors de 12 anys i quan la situació sanitària ho requereix per els infants de 6 a 12 anys. A més, s’haurà de garantir grups estables d’alumnes i mestres. Les entrades i sortides del centre i les hores de pati s’hauran de fer de manera esglaonada. Unes mesures generals que cada centre haurà d’adaptar a les seves circumstàncies.

La consellera de Salut, Alba Vergés, també ha anunciat hi haurà entre 50 i 100 centres educatius “sentinelles” que es monitoritzaran per fer estudiar el virus. Vergés també ha demanat responsabilitat a les famílies perquè no portin els infants a classe si presenten símptomes i ha demanat reduir les interaccions socials les properes setmanes per “començar el curs amb les millors condicions possibles”.

Per la seva banda el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha explicat que el curs serà sempre presencial per infantil i primària. També ha assegurat que el currículum escolar d’aquest curs vol reforçar les competències digitals i el treball autònom. 

Unes mesures que tant Bargalló com Vergés han explicat que poden variar les properes setmanes en funció de la situació sanitària.

 

Informa: S.Ruiz