L’Associació Enlleura’t denuncia la discriminació que pateix el lleure

Tot i que la revisió de la normativa per contenir la Covid-19 ha estat recentment revisada, activitats com ara el lleure o l’esport escolar no han pogut tornar un fet que no ha estat ben rebut pel sector.

Són moltes les activitats que amb les mesures actuals de contenció de la Covid-19 encara es mantenen aturades. Un exemple és el sector del lleure i l’esport escolar. En canvi, amb la darrera actualització del PROCIAT, s’ha permès que algunes escoles de música i dansa així com l’esport federat o les acadèmies d’idiomes tornin a l’activitat amb grups reduïts o en un règim de semipresencialitat. Una permissivitat que no ha estat ben rebuda pel sector del lleure el qual afirma sentir-se discriminat. Una de les veus que s’ha alçat vers aquesta situació que descriuen com a injusta és la de Marc Vilà, director de  l’Associació Enlleura’t.

Aquestes diferències les atribueixen a que el seu sector no genera un volum de negoci molt gran i que els manquen representants que apostin i lluitin pel seu retorn.

Des de l’Associació Enlleura’t defensen que el lleure educatiu ‘és segur i necessari pels infants’, un fet que no es té en conta des de l’administració nacional. A més, consideren el lleure com ‘un dret fonamental dels infants que els permet jugar, conèixer, aprendre i descobrir’.

A banda, el cessament de l’activitat d’aquesta Associació ha provocat que més de la meitat dels seus professionals es trobin afectats per un ERTO complet o parcial. Marc Vilà explica que tan sols s’ha pogut mantenir el personal que ofereix serveis essencials, d’acollida o permanències.

Informa: L.Sanmiquel