Gairebé 400 alumnes fan la selectivitat al Tecnocampus fins divendres

Gairebé 400 alumnes fan la selectivitat al Tecnocampus fins divendres

El Tecnocampus és escenari de dimarts a divendres de les proves de selectivitat d’aquest any. Gairebé 400 alumnes s’examinen aquests dies a Mataró de les proves d’accés a la universitat. Les mesures excepcionals per la crisi sanitària marquen el desenvolupament dels exàmens, sobretot logísticament, però també els continguts, i també han marcat la preparació dels alumnes. 

Per garantir la distància de seguretat entre l’alumnat aquest any s’han hagut d’habilitar més aules, una vintena al centre universitari mataroní, el que representa, gairebé el doble que l’any passat. L’accés a les aules ha estat per franges horàries per evitar aglomeracions i sempre amb mascareta, tot i que durant les proves poden anar sense. També s’han hagut de posar gel hidroalcohòlic.

Les Proves d’Accés a la Universitat d’aquest 2020 han començat amb l’examen de llengua castellana. Al migdia ha estat el torn de ciències de la terra i medi ambient, fonaments de les arts i matemàtiques aplicades a les ciències socials. A la tarda, les proves d'anàlisi musical, història de l'art i física.

Aquest any la preparació ha estat a distància però s’hi ha pogut dedicar més temps que altres anys. Tot i que per a alguns ha resultat més complicat poder fer el seguiment telemàticament, han comptat amb més temps des de la finalització del curs fins a la realització de les proves per preparar-se.

D’altra banda, tenint en compte l’excepcionalitat de la situació, els exàmens s’han plantejat de manera més flexible pel que fa a les opcions perquè l’alumnat pugui escollir en funció del temari que es va poder acabar a classe de manera presencial.

Habitualment les proves d’accés a la universitat es fan entre principis i mitjans del mes de juny però la crisi sanitària ha obligat a endarrerir-les fins a principis de juliol. A banda, aquest any la Selectivitat passa a durar quatre dies, en comptes de tres com era habitual, per poder esponjar la concentració d'alumnes a les aules. Precisament, per aquest motiu les assignatures obligatòries s'han repartit al llarg d'aquests quatre dies, en comptes de concentrar-les en els primers.

Informa: C.Sánchez