Es reprenen les extraescolars, però es mantenen les principals restriccions

El Procicat ha aprovat mantenir el principal gruix de restriccions. Tot i això es contemplen alguns canvis com l'obertura de les extraescolars i activitats de lleure a Infantil i Primària o la recuperació dels entrenaments habituals per l'esport federat

El Procicat ha acordat aquest matí allargar 7 dies més el principal gruix de restriccions imposades a causa de la Covid-19. La decisió, que s'havia de prendre ahir, però que va quedar ajornada, indica que fins al 28 de febrer, els comerços de més de 400 metres de superfície, així com els centres comercials seguiran sense poder obrir. Una mesura aquesta que s'ha prorrogat en diverses ocasions des que va començar a aplicar-se l'endemà de Reis. Tampoc hi haurà variacions en l'horari en què bars i restaurants poden obrir. La flexibilització d'aquesta mesura es va fer el passat 4 de febrer, quan es va afegir una hora més a cada franja d'obertura.

Per contra, i després de 2 mesos aturades, aquest dilluns es podran reprendre les extraescolars a Infantil i Primària, així com les activitats de lleure dins aquesta mateixa etapa educativa. Aquesta és una de les grans novetats d'aquesta nova modificació acordada pel Procicat, de la qual ja se sabia que no hi hauria grans canvis. Per altra banda, també es permetrà ara la recuperació dels entrenaments habituals per a l'esport federat.

Els indicadors de la Covid no baixen

La pròrroga del principal gruix de mesures i la flexibilització d'algunes altres arriba en un moment en què els indicadors de la Covid frenen el seu descens i s'estanquen. A Mataró, per exemple, la velocitat de transmissió, segueix per sota de l'1 tot i que fa setmanes que no baixa del 0,80, ara mateix concretament és en el 0,85. Per altra banda, pel que fa al risc de rebrot aquest és ara de 408 punts. Fa setmanes que baixa de forma lleugera, però la xifra no ha aconseguit arribar a la millora aconseguida al final de la segona onada.

 

Informa: A.Gual