En marxa el Projecte Horitzons d'aquest curs escolar

Els alumnes de 1r de Batxillerat de l’Institut Miquel Biada ja han conegut alguns dels mentors que els acompanyaran durant el curs en el marc del Projecte Horitzons. Una primera presa de contacte que va servir perquè dos dels estudiants del TecnoCampus  expliquessin els objectius d’aquest projecte que impulsa la Universitat Pompeu Fabra i que aquest any arriba per primer cop a un institut mataroní. Un programa que recordem vol dotar de referents universitaris als estudiants de batxillerat per explicar-los què suposa estudiar a la universitat i com fer-ho.  El programa es dirigeix, principalment, a joves que per les condicions socio-econòmiques de les seves famílies no es seguir estudiant després d’acabar batxillerat. De fet, un dels punts forts del projecte, segons la directora de l’Institut Miquel Biada, és que entre els mentors hi ha estudiants que han passat per situacions similars, però que han acabat anant a la universitat.

El programa consta de set sessions de treball en què sis estudiants del TecnoCampus oferiran als alumnes de l’Institut Miquel Biada diversos recursos per afrontar la vida universitària des d’una perspectiva més actual que la que pot oferir un professor. A més, segons Fàtima Prat, és més senzill que s’estableixin vincles de confiança entre joves d’edats similars i que els universitaris puguin ser un referent més enllà del món universitari. 

El Projecte Horitzons va néixer l’any 2014 arran de l’interès d’un conjunt de professionals i docents de la UPF en l’àmbit de la responsabilitat social universitària.

Informa: S.Ruiz