El Picalletres torna a Mataró en versió televisiva i radiofònica

Arriba la 12a edició del Picalletres, un programa que fomenta l'ús correcte del català en els adolescents. En format concurs, els participants han de competir lletrejant paraules i resolent diferents jocs lingüístics. La iniciativa es realitza a tot Catalunya i prové de la Xarxa de Comunicació Local, la productora Antàrtida i també rep el suport del Institut d'Estudis Catalans. En una primera fase es decideixen els instituts finalistes de cada comarca i, posteriorment, s'organitza una gran final on els centres guanyadors de cada territori competeixen per resoldre qui és l'institut campió de Catalunya. I és que la ortografia és un dels problemes més habituals entre els estudiants de secundària. Practicar la llengua en forma de joc, doncs, és una bona manera de millorar la capacitat dels alumnes. 

A la comarca del Maresme hi participen un total de 9 centres com l'escola Maristes Valldemia de Mataró o l'institut Domènech i Montaner de Canet.

L’emissió del Picalletres del Maresme comença aquest vespre a les 21:30h a Mataró Televisió, amb la presentació d'Albert Cocera, i tindrà lloc cada dimarts del mes d'abril. La final de Catalunya s'emetrà al mes de juny.  

La versió radiofònica, conduïda per Cristina Salad, s'emetrà a Mataró Ràdio (89.3 FM) a partir d'aquest divendres, 13 d'abril. Aquesta setmana serà a les 21h, però la resta de divendres, fins al 29 de juny, el concurs es podrà escoltar de 15 a 16h.

 

Informa: J.Méndez