El nou Pacte Local d’Educació aposta per créixer en l’àmbit educatiu

La petició del Consell Municipal Escolar de Mataró de crear un nou Pacte Local d’Educació, es fa realitat. El Ple Municipal Ordinari del mes de març l’ha aprovat amb l’objectiu de millorar i créixer en l’àmbit educatiu a la ciutat de Mataró. En aquest nou document es proposa, entre d’altres, continuar amb les inversions en els equipaments educatius de la ciutat i acordar també l’horitzó del Pla Estratègic Mataró 2022 en aquesta matèria.  És el resultat, diuen, del procés participatiu que va incloure les opinions de pràcticament 400 persones del món educatiu i que ja havia portat a la creació del Compromís per l’Educació.  Des del govern afegeixen ara que es tracta d’un compromís, tant municipal com social, que farà disposar d’un referent destacat en l’àmbit de l’educació.  

La majoria de formacions han aplaudit que aquest nou Pacte Local actualitzi el projecte educatiu amb el que es basa ara la ciutat des del 2003. Segueixen insistint amb què cal inversió en aquest sector i mesures en accessos o l’aposta per la Formació Professional. L’únic partit que no hi ha votat a favor ha estat el grup municipal de Ciutadans, que s’ha posicionat en l’abstenció. Ho han fet, asseguren, perquè consideren que el model lingüístic català no és el correcte i que el fracàs escolar en l’escola catalana és majoritari. 

Des de la bancada de l’oposició les formacions han reclamat que totes les accions que formen part d’aquest Pacte Local d’Educació es calendaritzin i se’ls atribueixi una partida pressupostària si és necessari perquè, segons afirmaven alguns grups, no quedi “sobre paper mullat”. 

Informa: M.Gómez