El 10 de maig comença la preinscripció per a les escoles bressol públiques

A més, aquest any s'haurà de tornar a fer de manera telemàtica i s’aplicarà el criteri de zona única i per tant, les famílies podran escollir centre segons les seves preferències, prioritats, necessitats o logística personal

Amb l’arribada del mes de maig, com cada any, s’activen les preinscripcions escolars. Pel que fa a la corresponent a les escoles bressol municipals, l’Ajuntament ha anunciat que es podrà començar a presentar sol·licitud a partir del 10 de maig i fins el dia 21.

Enguany la principal novetat és que les famílies podran escollir centre educatiu segons el criteri de zona única. Això vol dir que podran triar qualsevol escola bressol en funció de les seves preferències, necessitats, prioritats o logística personal. Un sistema que ja es va establir per les preinscripcions dels alumnes de 3 a 16 anys i que ara també s'aplicarà a l'etapa de l'escola bressol. Així ho explica el regidor d'Educació, Miquel Àngel Vadell:

Aquest curs com a novetat tenim la zona única a les escoles bressol igual que als centres d’infantil i primària que també tenim la zona única. El motiu principal és per facilitar la logística i les necessitats de totes les famílies i que puguin escollir l’escola en funció de la seva necessitat, del projecte que vulguin prioritzar... i perquè actualment hi ha molta més oferta que demanda.

A banda, s’han augmentat el nombre de places intensives disponibles, és a dir, aquelles que contemplen l’horari de 8 a 1 del migdia. També, i per poder ofertar més places a més famílies, es crearan grups d’infants els quals siguin de diferents anys de naixement però que entre ells es portin pocs mesos.

De cara a la presentació de la preinscripció pel propers curs s’ha tornat a optar per la via telemàtica. Així doncs, es podrà sol·licitar plaça a través de la Seu Electrònica del web www.mataro.cat. El tutor o tutora de l’infant tan sols haurà de disposar d’algun sistema d’identificació electrònica com ara l’IdCat.

Pel que fa al calendari d’adjudicació de les places, el 31 de maig es donaran a conèixer les llistes amb les puntuacions obtingudes, el 15 de juny es publicaran les llistes definitives i a partir del 18 de juny, es podran començar a fer les matriculacions.

A Mataró hi ha un total de 9 escoles bressol i pel curs vinent es posaran a disposició 377 places distribuïdes de la següent manera: 74 pels infants nascuts al 2021, 185 pels del 2020 i 118 pels del 2019. Finalment, respecte les quotes, aquestes seran les mateixes que s’apliquen des de fa dos anys. A més, les famílies que ho requereixin i compleixin els requisits podran demanar les beques de servei escolar o de menjador.

Informa: L.Sanmiquel