Alumnes del Mar Mediterrània organitzen una recollida de residus a la platja

Una iniciativa emmarcada en el projecte "Plàstics al mar" amb el que han pres consciència de la importància de preservar el medi marí i dels perjudicis dels plàstics

Un centenar d’estudiants d’ESO de l’Institut Escola Mar Mediterrània han fet una macro recollida de residus a les platges de Mataró aquest dimecres al matí. És una de les accions del projecte “Plàstics al mar” que va sorgir d’una xerrada del CRAM, el Centre de Recuperació d’Animals Marins, en la qual van traslladar a l’alumnat els perjudicis que causen els residus, i especialment dels plàstics, al medi marí. En el marc de la iniciativa, l’alumnat ha realitzat xerrades de sensibilització entre els grups d’infantil i primària i el mes d’abril ja van realitzar una primera recollida de residus. Tal com explica la professora de biologia del Mar Mediterrània, Clara Macià, en aquell moment van recopilar més de 650 residus en 5 minuts, la major part dels quals eren plàstics i tovalloletes d’un sol ús.

La iniciativa estrella del projecte “Plàstics al mar” ha estat la macro-neteja d’aquest dimecres, que volia involucrar la ciutadania de Mataró. De fet, un grup de persones treballadores de la Fundació Maresme s’han sumat a la iniciativa. El jovent d’ESO de l’Institut-Escola Mar Mediterrània ha recollit plàstics, tovalloletes, papers, però també han trobat objectes del tot inesperats, com una graella o una maleta.

Tot plegat està servint a l’alumnat per entendre els efectes que tenen els residus en el medi ambient i a convertir-se en persones que puguin difondre en el seu entorn la importància del reciclatge o de la cura del medi ambient.

El projecte “Plàstics al mar” es troba a la recta final. Per davant encara els queden alguns tallers en altres grups de l’institut-escola i un exercici de compromís personal que cada alumne haurà d’assumir en el context de la iniciativa de cura de l’entorn.

Informa: C.Sánchez/R.Casanova