Alumnes de l’Antonio Machado, preocupats pel medi ambient

Els nens i nenes de 5èA de l’escola Antonio Machado han entrevistat a l’alcalde, David Bote, sobre el medi ambient

Quina quantitat de residus reciclen els ciutadans de Mataró? Quina capacitat tenen els camions de la brossa? Aquestes han estat només dues de les qüestions que els 16 alumnes de cinquè A de l’escola Antonio Machado han preguntat a l’Alcalde de Mataró, David Bote. Els joves alumnes, que treballen en aquests moments un context de medi ambient, han volgut traslladar les seves inquietuds, preocupacions però també curiositats a la màxima autoritat de la ciutat. Així doncs, han pogut conèixer les accions que fa l’Ajuntament a favor del medi ambient i en la lluita contra el canvi climàtic i també han preguntat, com si d’una entrevista professional es tractés, pel servei de Mataró Neta. Tot plegat, amb una visió de futur que fa reflexionar als estudiants i que pretén generar més consciència a la població.

Els nens i les nenes han estat treballant en aquest projecte durant setmanes. És per això que, tot i portar jaquetes al revés complint les normes de la setmana de Carnestoltes, han estat molt concentrats amb les respostes que els oferia l’alcalde i anotant cada una de les dades que els explicava. L’experiència ha estat una oportunitat plena d’il·lusió.

L’alcalde ha proposat als estudiants visitar al final del projecte la planta de la brossa a Mataró, seu del Consorci per al Tractament de  Residus Sòlids Urbans del Maresme. A més d’aquesta visita, el projecte vol acabar amb una acció a la ciutat de Mataró per contribuir al benestar i a la sostenibilitat mediambiental.

Informa: M.Gómez