Verkami compleix 10 anys amb rècord inesperat de recaptació

Verkami compleix 10 anys, i ho fa amb rècord de recaptació. L'empresa de micromecenatge cultural va trencar tots els rècords durant el 2020. Mentre que el context de la pandèmia convidava a pensar en una caiguda en les ajudes a projectes culturals, en la realitat ha esdevingut tot el contrari. En total, Verkami va recaptar 5 milions d'euros durant el 2020, complint els objectius financers del 77% dels projectes.

La mitjana d'èxit durant la dècada és del 73%, havent finançat un total de 8.780 projectes. Això vol dir més de 6.400 idees que han triomfat, i més de 40 milions d'euros recaptar. Gràcies a la innovadora companyia mataronina i a les aportacions de més d'un milió de mecenes, s'han pogut realitzar iniciatives de tot tipus: música, llibres, ciència, alimentació, motor...

El model de negoci de Verkami consisteix a cobrar el 5% de la recaptació total dels projectes que tenen èxit. El seu origen es remunta al desembre del 2010, quan Joan Sala i els seus dos fills, Jonàs i Adrià, van fundar l'empresa després de passar per la incubadora del Tecnocampus. La idea va ser del pare, Joan, que va veure com a Estats Units començaven a aflorar empreses de micromecenatge , i que no hi havia res semblant en l'àmbit català, espanyol ni europeu.

Informa: R.Casanova