Unió de Botiguers demana explicacions a l'Alcalde o exigirà la seva dimissió

Unió de Botiguers ha intervingut a l’Audiència Prèvia del Ple Municipal per qüestionar directament a l’alcalde “per què es va autoritzar la manifestació” unionista del passat dissabte. Segons ja vam informar aquesta setmana, l’entitat assegura que els comerços van haver de tancar aquella tarda a conseqüència del dispositiu de seguretat i lamenten que no es traslladés la concentració autoritzada a una altra zona de la ciutat. Així, demanen una disculpa pública abans no reclamar la dimissió directa de l’Alcalde.

Després de diferents intervencions de comerciants afectats, l’alcalde ha respòs que ell no coneixia el dispositiu de seguretat de la manifestació perquè tot i la Junta de Seguretat Extraordinària celebrada per avançat, es tractava d’un dispositiu elaborat per la Policia Local i el Cos dels Mossos d’Esquadra.

En paral·lel a Unió de Botiguers, el Gremi d’Hostaleria i Turisme ha fet arribar un comunicat als mitjans de comunicació queixant-se de la gestió del centre durant la mateixa manifestació. Asseguren que era un dia de màxima afluència a la zona i que l’afectació als establiments va ser especialment econòmica. En el cas de l’hostaleria, diuen, l’afectació es va multiplicar per haver inhabilitat tant les terrasses com l’interior dels locals. Demanen doncs, com també ho va fer Unió de Botiguers a l’Audiència Prèvia, que es valori la possibilitat de no realitzar manifestacions d’aquest tipus coincidint en caps de setmana.

Informa: M. Gómez