Un software que detecta la disfàgia guanya el Creatic 2021

Aquesta tarda s’han celebrat els guardons al Tecnocampus de Mataró

AIMS-OD, un software basat en intel·ligència artificial per al diagnòstic de la disfàgia, guanya el Premi Creatic 2021 a la millor iniciativa empresarial. Alberto Martín, Pere Clavé i Xavier Tibau són creadors d’aquest programa que ajudarà a optimitzar els processos de cribratge, diagnòstic i tractament de les persones que pateixen aquesta malaltia.

Datali Group s’ha emportat el guardó a la millor iniciativa empresarial liderada per dones. Un reconeixement gràcies als seus serveis d’assessorament especialitzats per a Marketplace i ecommerce. I el Premi Creatic a la millor iniciativa empresarial amb impacte social ha anat a parar a mans d’Orgasnic, que a través de materials orgànics dissenyen i fabriquen productes de decoració per a la llar.

El Premi Creatic a l’Emprenedoria Universitària del TecnoCampus ha estat per Ohlechef, una plataforma de tallers de cuina online. I el Premi al millor projecte emprenedor d’alumnes d’FP dels centres educatius de la ciutat ha estat per The Coffice Mataró, un espai multiservei que ofereix sales de co-working, cafeteria i llibreria en un mateix establiment.

Durant la nit també s’han presentat uns nous guardons, els Premis MES (Mataró-Empresa-Societat), que es lliuraran a les millors iniciatives empresarials en l’ambit de la sostenibilitat social, econòmic o ambiental.