Un dispositiu que connecta amb wifi sense contrasenyes, primer premi Creatic 2018

Un dispositiu que facilita la connexió a xarxes wifi guanya el primer Premi Creatic 2018. Els guanyadors han estat Mariam Ayadi i Nil Mandri, pel projecte WiPass, un dispositiu tecnològic que permet connectar-se a una xarxa wifi sense necessitat d’introduir contrasenyes. Un premi que s’ha lliurat aquest dimecres al vespre durant La Nit de l’Emprenedoria, que organitzen cada any el TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró. Una cita que ha tingut lloc a l’Auditori del TecnoCampus, i ha servit per lliurar els premis als guanyadors de la 18a edició dels premis Creatic però també els reconeixements a la Responsabilitat Social de les Organitzacions.

Els guanyadors del primer premi han obtingut 12.000 euros i allotjament a la incubadora d’empreses del TeconCampus amb una bonificació del 50% el primer any. El segon premi (dotat amb 6.000 euros i allotjament a la incubadora) ha estat per a una marca de roba confeccionada amb tècniques de fabricació digital, com la impressió 3D o la brodadora digital, amb les que es garanteix la producció sense residus. La marca guanyadora de la medalla de plata ha estat per ZER Collection, d’Ane Castro i Núria Costa. El tercer premi (de 3.000 euros i allotjament a la incubadora) ha estat pel projecte EVIX, un kit d’airbag que s’acobla al casc dels ciclistes per protegir la columna cervical en cas d’accident. Una iniciativa signada per Marc Millet, Nil Oleaga i Lucas Llobet.

Cal destacar que els premis Creatic d’enguany han tingut una alta participació, un total de 45 candidatures, xifra que dobla la de l’any passat, i han comptat per primer cop amb el suport econòmic de vuit empreses del parc. Amb aquest recolzament s’ha pogut augmentar la dotació econòmica dels premis.

La gala, conduïda per l’actor Pep Plaza, també ha servit per atorgar el premi a l’emprenedoria universitària, a què poden optar tots els estudiants del TecnoCampus i el reconeixement a les empreses del territori que duen a terme bones pràctiques en responsabilitat social. Són les empreses Alcampo, Centre mèdic Alomar, Casal benèfic Premianenc, Decathlon, Eulen, Gema, Grup Teno, Mecafil Sola, Tagliatella, Beiersdorf, Clece Corresponsables, CSI Central de Suministros, +TIC, AKI i El Bròquil.