Un 50% dels habitatges d'ús turístic de Mataró són il·legals

A Mataró hi ha 50 habitatges d’ús turístic registrats, i que per tant es consideren legals, però per Internet se’n troben més de 100. Així ho ha explicat l’alcalde David Bote a OCITUR, que també ha destacat que la capital del Maresme no és una ciutat especialment afectada pel fenomen de l’oferta no reglada. Bote ha recordat que l’any passat Mataró va rebre 100mil persones, 12.000 més que el 2016 i en aquest sentit ha destacat que cal mirar amb atenció el sector turístic, amb una oferta de qualitat i equilibrada per no perdre cap de les etiquetes de ciutat mediterrània, inclusiva, socialment cohesionada i sostenible.

En la ponència inaugural, la professora de la Universitat de Girona Sílvia Aulet ha posat l’èmfasi en la potencialitat del turisme cultural en els destins turístics catalans.

La que s’ha celebrat aquest matí és la cinquena edició d’aquesta jornada que posa sobre la taula qüestions vinculades amb el turisme i en la que hi participen experts universitaris, gestors turístics i operadors. OCITUR s’ha celebrat aquest matí a la Sala de Graus del Tecnocampus.

Tags: