Tecnologia i un mapa de riscos potent, imprescindibles per la creació de noves empreses

Tecnocampus i la FAGEM detecten noves oportunitats de negoci en l'escenari post COVID. La presidenta de la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme, la FAGEM, Roser Moré, assenyala que si bé les noves tecnologies ja fa temps que estan fortament vinculades amb els negocis de nova creació, aquest vincle continuarà amb tal força que obligarà les empreses més endarrerides a posar-se al dia. A més, Moré detalla que la clientela d'aquest tipus d'aquests negocis són sobretot la gent jove. 

Des del Tecnocampus, la seva directora d'empresa i emprenedoria, Clàudia Danesi, apunta que les oportunitats que hi pot haver en aquest escenari post crisi sanitària, la majoria estan lligades a la tecnología. Danesi apunta el desenvolupament de la tecnología en àmbits com el desenvolupament del teletreball, la formació en línia, ciberseguretat o logística per la proliferació de l'ús de plataformes digitals per part dels comerços.

Altres oportunitats que poden sorgir en l'àmbit tecnològic poden passar per potenciar la realitat virtual, en un moment en què tenim limitada la mobilitat. I també l'accés a la sanitat en els casos que es pugui evitar la visita presencial o la connexió de la gent gran amb l'àmbit digital.

Un altre element destacat a tenir en compte per a les empreses de nova creació és la incorporació d'un mapa de riscos molt més ampli del que es requeria fins al moment. Que contempli crisis com la que hem viscut o de qualsevol mena que pugui implicar un canvi en el funcionament habitual de l'empresa.

Informa: C.Sánchez