Reempresa Mataró ha fomentat una inversió de 2'2M d'euros en la compravenda de PIMES

En els 6 anys de vida del Centre de Reempresa de Mataró s’ha aconseguit mantenir més de 160 llocs de treball, s’han generat més de 300 operacions i s’han aconseguit 58 casos d’èxit en la compra i venda de petites i mitjanes empreses. Aquestes dades que s’han donat a conèixer durant la “Matinal de Reempresa” que ha tingut lloc aquest matí al TecnoCampus amb la voluntat de fomentar la compra d’empreses actives per part d’emprenedors. Una jornada que han inaugurat Antoni Abad, president de la patronal catalana CECOT, Roger Pumares, Cap del Servei de Teixit Productiu de la Diputació de Barcelona i l’alcalde de Mataró David Bote. L’alcalde ha valorat molt positivament les xifres generades per Reempresa ja que per una banda ha permès mantenir el lloc de feina a molta gent i una inversió de 2’2 milions d’euros.

A nivell català, segons el president de la CECOT, actualment es venen de mitjana entre dues i tres empreses al dia i des dels inicis del projecte Reempresa, ara fa 7 anys, s’han venut més de 2.000 negocis. El president de CECOT també ha destacat positivament que en un 87% dels casos aquestes empreses s’han mantingut actives després del traspàs. Un percentatge que segons Abad s’enfila fins el 92% si es tenen en compte aquelles empreses que després d’haver estat adquirides i have’ls-hi donat un nou impuls han tornat a ser venudes. Unes dades que creu que han de fer confiar als compradors d’empreses, però, principalment, a les persones que han de vendre el negoci familiar.

Durant la jornada s’han organitzat entrevistes i reunions entre compradors i venedors de negocis i xerrades dirigides als dos perfils.

 

Informa: S.Ruiz