Recuwaste, nova i evolucionada edició del congrés de gestió de residus

El TecnoCampus acull el 8 i 9 d’octubre el congrés Recuwaste, hereu del congrés Recuwatt, la trobada professional de referència al sud d'Europa sobre valorització energètica. Canvi de nom i evolució de la temàtica: si fins ara se centrava en la valorització energètica, aquesta edició amplia horitzons per tractar també l’economia circular. Durant el congrés es debatrà, entre altres, sobre com els municipis gestionen els residus, centrant-se en les campanyes de comunicació i sensibilització i els residus tèxtils, i s’explicaran els casos d’èxit de Vancouver (Canadà), Capannori (Itàlia) i Roubaix (França). També es faran taules rodones i projeccions de documentals per aprofundir en l’economia dels recursos. També es presentaran noves iniciatives i projectes per millorar la gestió de recursos i es podrà visitar una exposició de maquinària innovadora de serveis públics urbans. Tot amb l’objectiu de prendre consciencia de la importància de reutilitzar els recursos, no només per evitar la contaminació, sinó també per evitar que s’exhaureixin. 

Aquesta edició del Recuwaste també es farà de nou el “Call for papers” per donar a conèixer propostes públiques i provades innovadores en l’àmbit de la prevenció i gestió de residus. Unes propostes que optaran al premi Alfonso Maíllo, dotat amb 1.000 euros. 

Durant el Congrés també es presentarà el Parc Maresme Circular, un espai dedicat a l'economia circular situat a Mataró amb uns 18.000m2 de superfície.