Recta final de la convocatòria dels premis Blu Act de foment de l'economia marítima

Últims dies per presentar un projecte als premis Blu Act que volen fomentar les empreses del sector de l’economia blava. La voluntat és captar empreses i industries vinculades a aquest àmbit per potenciar el valor del mar a la ciutat. A hores d’ara des del Tecnocampus s’està assessorant 5 empreses que podrien participar de la convocatòria, que acaba el proper 20 de gener. Els Premis Blu Act s’emmarquen en el programa europeu BluAct, que desenvolupa aquest mateix foment del potencial marítim a diverses ciutat d’Europa. Des de Promoció Econòmica Òscar Valdivielso detalla que si bé des del Tecnocampus ja hi ha una forta aposta pels projectes innovadors i el foment de l’emprenedoria, cal fer també una aposta específica per donar valor al mar i l’economia que se’n pot generar.

Des de l’organització dels premis es vol posar el focus en l’acompanyament, assessorament i integració a un grup d’empreses del sector que aconseguirà el guanyador dels premis Blu Act. A banda d’un premi metàl·lic de 4.000 euros, el projecte escollit formarà part d’un programa de mentoratge empresarial valorat en 1.000 euros i l’estada durant 9 mesos a l’espai coworking del Tecnocampus, valorada en 900 euros.

En el marc dels Premis Blu Act també s’ha tancat un acord amb el Barcelona Cluster Nàutic del que se’n podran beneficiar els projectes guanyadors d’aquesta primera edició dels guardons. El lliurament dels premis està previst per finals del mes de febrer, tot i que de moment no estan tancats ni la data ni el lloc d’entrega.

Informa: C.Sánchez