Ramón Masià presenta a Mataró la seva candidatura a la Cambra de Comerç de Barcelona

Els empresaris del Maresme demanen que es posi una solució a les dificultats que suposa pel turisme i el comerç la barrera que representen la Nacional II i la via del tren. Una petició que han traslladat a Ramon Masià, candidat a la presidència de la Cambra de Comerç de Barcelona. Una trobada que s’ha realitzat a l’Hotel Atenea del Port de Mataró emmarcada en la ronda de visites que està realitzant Masià arreu de Catalunya. En cas de ser escollit president de la Cambra, Masià ha assegurat que treballaran amb les diferents administracions per tirar endavant trobar una solució. Entre les idees que aporta Mario Ferrer, enginyer de camins i assessor de Masià, és el soterrament parcial.

Entre d’altres idees posades en comú, hi ha la potenciació dels ports del litoral català, més enllà del port de Barcelona, per atraure empreses al territori. La proposta que fa la candidatura de Màsia és que els ports s’especialitzin en una àrea d’activitat i que cadascun esdevingui una àrea de logística. A més, creu necessari que els ports no siguin només llocs on amarrar vaixells.

Masià també creu necessari esponjar el volum comercial de Barcelona ciutat a altres municipis de l’entorn per evitar saturar la capital. A més, aposta per dotar de més autonomia les delegacions de que té la Cambra de Comerç de Barcelona, com per exemple la del Maresme. En aquest sentit, aposta per transformar les delegacions en petites cambres que puguin actuar segons les necessitats concretes dels diversos territoris.

Ramon Masià és, de moment, l’únic candidat a la presidència de la Cambra de Comerç de Barcelona. Unes eleccions que s’haurien de celebrar abans de l’estiu, però que a dia d’avui no tenen data perquè les ha de convocar el govern de la Generalitat.

 

Informa: S.Ruiz/ J.Méndez