Prop d’1’5 milions per posar plaques fotovoltaiques a edificis públics

La Diputació subvenciona la seva instal•lació en una trentena d’equipaments de Mataró

La Diputació de Barcelona atorga a l’Ajuntament de Mataró prop d’1’5 milions d’euros de subvenció per materialitzar la instal·lació de plaques fotovoltaiques en edificis municipals. El consistori va presentar una trentena de projectes a l’ens supramunicipal que suposen una inversió d’1,6 milions, dels quals la Diputació en finançarà gairebé el 80% del cost total. La resta, uns 200.000 euros, anirà a càrrec de l’Ajuntament. El consistori també assumeix el cost de la redacció del projecte.

Aquest ajut forma part del pla Renovables 2030 i permet finançar el cost d’aquestes obres als municipis fins a un màxim del 80% .

Més enllà de l’ajuda per materialitzar aquests projectes i dels beneficis mediambientals que suposen, el regidor de Sostenibilitat i Transició Energètica i també diputat d’Acció Climàtica, Xesco Gomar, també ha volgut incidir en l’estalvi en la factura que suposaran la posada en marxa d’aquestes instal·lacions fotovoltaiques.

Xesco Gomar (regidor Sostenibilitat i Transició Energètica i diputat d’Acció Climàtica): En el cas de l’Ajuntament de Mataró estem parlant de gairebé 1 milió d’euros que rebaixarem la factura de tot els mataronins. Abaixar anualment la factura en gairebé 1 milió d’euros crec que també és un gran avantatge.

De cara al futur, Gomar ha avançat que el govern de la capital del Maresme ja està immers en la redacció de més projectes d’aquestes característiques i ha mostrat de la seva voluntat de que aquest pla tingui continuïtat a nivell provincial de cara al proper mandat.

A grans trets, la instal·lació d’aquestes cobertes fotovoltaiques està prevista a equipaments escolars, esportius i socials de la ciutat.