Projectes innovadors en salut guanyen els principals Premis Creatic

Coresys Health treballa en sensors per a la sepsis i Hoop Diabetes vol millorar la vida dels diabètics

Coresys Health, un biomarcador per detectar la sèpsia en l’àmbit hospitalari, ha guanyat el Primer Premi Creàtic a la innovació 2022. Els creadors del projecte són James Marugg i Erik Weber Jensen, que treballen en un monitor detector de la sèpsia per a pacients d'hospital. Coresis Health guanya 12.000 euros i estada bonificada a la incubadora del TecnoCampus durant un any. La sèpsia és una inflamació sobtada del cos que respon a una infecció del cos i que pot ser molt greu.

"Estamos muy contentos y esto resulta un impulso, también económico, pero quiere decir que vamos en el buen camino. Nuestro proyecto se basa en la creador de un monitor per pacients d'Hospital, especificamente para detectar la sepsis", James Marugg Coresys Health

El Premi al millor projecte amb impacte social ha estat per a Hoop Diabetes, un projecte enfocat al disseny de dispositius mèdics per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb diabetis. Presentat per David Reyes i Àxel Rico, que guanyen 6 mil euros i un any d'estada a la incubadora del TecnoCampus.

Pel que fal Premi a la millor iniciativa liderada per dones, se l'ha endut Sweanty , una start up que ofereix una solució per prevenir la deshidratació dels esportistes mitjançant l’anàlisi de la suor. Presentat per: Anna Llorella i Laura Ortega.

En la categoria del millor projecte de la formació  professional, el premi ha estat per a Iberia Discovery dels alumnes de l’escola Pia Carol Lozano, Elsa Mena i María Monlleví.

La 22a Nit de l’Emprenedoria també ha premiat aquest any projectes que aposten per la mobilitat sostenible, els Antena Tren Lab. En aquesta categoria el premi ha estat per a la millor solució pel repte #3DRAIL... ha estat Drukatt, d’Israel Arias, que ha presentat un projecte innovador en la fabricació de recanvis industrials.

Informa: O.Debat/ B.Doñate