Plena ocupació dels locals comercials del Port de Mataró

La licitació dels 96 locals del port feta la primavera del 2021 marcava criteris de millora de l'oferta gastronòmica i d'activitats nàutiques i segons la gerent Margarita Díez, el criteri es compleix

Un any després de la licitació dels locals comercials del Port de Mataró, l’ocupació a la instal·lació es troba al 100%. Així els 96 espais trets a concurs l’any 2021 estan adjudicats i només 4 dels locals estan pendents d’obertura mentre s’hi fan obres de millora. Amb la nova licitació s’han millorat tant l’oferta gastronòmica com l’oferta d’activitats comercials vinculades al mar i a la nàutica que hi ha al port. Dos objectius que s’havia marcat la gerent del port amb l’aplicació del Pla de Ports de la Generalitat a Mataró, un dels primers indrets de Catalunya a fer-ho. De fet, els criteris de la licitació dels locals comercials i de restauració treta a concurs la primavera de 2021 ja marcava aquest camí.

Tota la zona comercial està adjudicada i la majoria de locals han obert ja al públic. Creiem que tenim una bona oferta, però és millorable. El nostre objectiu és diversificar l'oferta per a que la gent que no té vaixell també pugui sortir a la mar. Margarita Díez, gerent del Port de Mataró 

En quant a la restauració i l’afluència de visitants, la gerent del Port de Mataró en fa una valoració en positiu. Malgrat les conseqüències de la crisi derivada de la pandèmia, les visites al port es mantenen i molts locals de restauració han demanat ampliacions per poder fer més grans les terrasses.

La valoració és bona perquè continuem rebent sol·licituds per instal·lar-se al port però ja no tenim més locals. Pel que fa a les visites, les dades que ens dona el pàrquing és que s'han mantingut malgrat la crisi generada per la pandèmia que ha afectat a tothom. 

Ara la instal·lació portuària està pendent de l’inici de les obres de millora del braç del port que ha de portar a un recreixement del mateix amb la construcció d’un mirador que ha d’enllaçar el passeig superior amb la part inferior del port.