PIMEC Maresme critica les mesures econòmiques del govern espanyol

La delegació de la PIMEC al Maresme, qualifica d’insuficients les mesures econòmiques del govern espanyol contra la crisi del coronavirus. El president de la delegació de la petita i mitjana empresa a la comarca, Joan Pera, ha assegurat que les diferents ajudes haurien d’haver estat més àgils i contundents i lamenta que potser sigui massa tard per a algunes empreses. En aquest sentit, reclama més celeritat en l’entrega d’aquests paquests de suport econòmic i la condonació del pagament d’impostos i quotes de la seguretat social dels autònoms.

Pel que fa a les ajudes, des de la PIMEC consideren que per part de l’administració s’hauria d’haver assolit un pacte amb el teixit econòmic abans de posar-les en marxa. Des de la patronal assenyalen que precisament aquells amb menys recursos acabaran sent els més afectats per la crisi econòmica que caldrà afrontar un cop acabi l’emergència sanitària.

D’altra banda, PIMEC Maresme considera una imprudència que a partir d’aquest dimarts molts professionals de sectors no essencials s’hagin hagut de reincorporar als seus llocs de treball. Tot i que consideren que cal vetllar per l’economia, afirmen que aquesta decisió pot implicar haver de tornar a parar en sec per una recaiguda. Des de la patronal aposten per prioritzar la crisi sanitària i posar en marxa les mesures econòmiques necessàries quan calgui.

Informa: C.Sánchez