A partir del pròxim dissabte, obren els mercats no sedentaris de Mataró

La fruita i la verdura així com qualsevol altre producte d’alimentació, ja es podrà comprar a partir de dissabte als mercats no sedentaris de la ciutat. L’Ajuntament de Mataró ha anunciat la reobertura d’aquestes parades ambulants a partir del 16 de maig però, això sí, amb mesures de seguretat. Així doncs, adapta els espais i col·loca controls d’accés als sis mercats de la ciutat, amb l’objectiu d’evitar la propagació de contagis de coronavirus. A més, demana mantenir una distància de seguretat de dos metres entre paradistes i clients, portar mascaretes, esperar el torn a distància, no tocar els productes, preferentment pagar en targeta i rentar-se les mans abans i després d’acudir als mercats. L’Ajuntament també redueix els horaris d’obertura al públic i els limita a obrir entre les 9 del matí i les dues del migdia, i estableix un horari no exclusiu però sí preferent a les persones majors de 65 anys, que serà de 10 a 12hores.

Aquesta mesura afecta els sis mercats de la ciutat com el de Cerdanyola, Cirera-Molins, l’Escorxador, el de la plaça Gran, el de la plaça de Cuba i el de Pla d’en Boet. Hi ha algunes peculiaritats però. El mercat de la plaça de Cuba per exemple, només permetrà el 50 per cent de les parades, de manera que els venedors faran rotació per instal·lar-s’hi cada quinze dies. Aquest, situarà les parades que toqui a la part de muntanya de la plaça i també a l’aparcament de zona blava entre els carrers Deu de Gener i Salvador Palmerola, amb tres punts d’accés controlats, un més que la resta de mercats. Els mercats de Cerdanyola i el de Cirera-Molins, guanyaran espai situant les parades a les voreres i el mercat de l’Escorxador augmentarà la superfície al llarg del carrer d’Enric Prat de la Riba. Pel que fa al mercat del Pla d’en Boet es manté la ubicació i dimensió però només tindrà un punt d’accés per l’avinguda de Lluís Companys i per últim el mercat de la plaça Gran, que per les característiques i espai, l’Ajuntament de Mataró creu que no cal control d’accés tot i que supervisarà l’aforament a la plaça

De moment les parades de roba i altres productes que no siguin d’alimentació encara no es posaran en funcionament. Recordem que el consistori havia suspès l’activitat d’aquests mercats no sedentaris des del 19 de març amb motiu de l’activació de l’estat d’alarma.

Informa: M.Gómez