Noves ajudes per impulsar la contractació i compensar despeses de la pandèmia

A través de la Taula per a la Reconstrucció Social i Econòmica, se subvencionaran noves contractacions amb ajudes d'entre 2.000 i 4.500 euros i 1.000 per les despeses generades per la situació sanitària

Fotografia: Mataró Audiovisual

La Taula per a la Reconstrucció Social i Econòmica de Mataró posa en marxa dos nous ajuts per empreses i autònoms.

Per una banda es destinen 200.000 euros, provinents de la Diputació de Barcelona, per fomentar la creació d'ocupació a la ciutat. Concretament se subvencionaran fins a 3 noves contractacions per empresa fins a exhaurir el pressupost per una estada mínima de 3 mesos. L'import subvencionat se situarà entre els 2.000 i els 4.500 euros, en funció de la durada del contracte i del col·lectiu contractat, donant més valor a les contractacions de joves i les de llarga durada. L'ajuda s'obrirà quan quedi publicat al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona i s'allargarà fins al 15 d'octubre.

L'altra subvenció va destinada a compensar les despeses forçoses derivades de la pandèmia i té un pressupost de 310.000 euros. Servirà per cobrir despeses com obres d'adaptació, adquisició de material sanitari i higiènic, senyalització, despeses de gestoria per tramitació d'ERTOs o els subministraments bàsics de mig any en cas d'haver hagut de suspendre l'activitat. Aquestes seran de com a màxim 1.000 euros i no poden superar el 50% de les despeses que es presentin per sol·licitar l'ajuda. Es podrà demanar per aquelles despeses generades entre el 14 de març del 2020 i fins que s'obri la convocatòria a finals de juny.

En el Ple d'aquest mes de maig es van aprovar per unanimitat les bases reguladores de les dues ajudes. Unes ajudes que el regidor d'Empresa i Ocupació, Sergi Morales, va qualificar de necessàries per impulsar la contractació i ajudar al màxim nombre d'empreses possibles.

Durant la sessió plenària, l'únic partit de l'oposició que va intervenir va ser Junts per Mataró. El cap del grup municipal, Alfons Canela, va assegurar que aquestes ajudes són minses. Una crítica, però, que no va dirigir al govern municipal, sinó al govern espanyol que és qui, segons Canela, hauria d'estar donant aquestes ajudes.

Morales va coincidir en el fet que les ajudes eren reduïdes i que era a causa de la situació econòmica actual, les capacitats econòmiques de l'Ajuntament i la voluntat d'arribar a com més empreses millor. També va compartir que haurien de ser les administracions supramunicipals les que estiguessin donant aquestes ajudes.

 

Informa: S.Ruiz