Nova sessió de La Fepime

Fepime

La seu de la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) ha acollit aquesta setmana una nova sessió del tercer Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya (La Fepime) 2018. Una cita organitzada per Fepime Catalunya amb més d’una vintena de trobades territorials i sectorials a tot el territori. Una sessió que en la present edició s’ha posat el focus en la digitalització. La trobada ha exposat les dificultats de les petites empreses per digitalitzar-se: la impossibilitat de contractar personal que s’encarregui de l’entorn digital; el temps que implica per a l’empresari assumir noves tasques digitals i la impossibilitat de destinar una partida del pressupost a la digitalització han estat les principals reivindicacions.

Des de la FAGEM, una de les principals reclamacions és aconseguir que les petites empreses amb diferents dimensions comptin amb normatives que s’adeqüin a les seves característiques concretes.  

Una sessió en la que també s’ha ressaltat la dificultat d’establir col•laboracions entre les empreses de la comarca i l’administració, que sovint no inclou a les associacions en els seus projectes. Altres inquietuds que s’han posat damunt la taula són la competència deslleial, l’economia submergida, la dificultat per contractar personal qualificat, l’augment de l’absentisme o la necessària aposta per la formació dual .