Mataró referma la seva aposta per l’economia social i solidària

Ajuntament i entitats han elaborat un pla estratègic per impulsar aquest tipus d’activitat a la ciutat com a eina de transformació.

Repte i tradició. Són les dues paraules que més han sonat aquest matí al Cafè de Mar. El repte de present i futur que té Mataró en matèria d’economia social i la seva tradició a la ciutat, que ve de lluny. L’espai escollit per presentar el Pla Estratègic d’Economia Social i Solidària no ha estat casualitat: un edifici històric i emblemàtic del cooperativisme durant el segle XX i des d’on fa deu anys es promou i s’impulsa aquest tipus d’economia. Ara, a més, la capital del Maresme compta amb un pla, elaborat entre l’Ajuntament i les entitats del sector, que pretén impulsar l’economia social i solidària com a eina de transformació i desenvolupament. Un dels objectius és consolidar-la com a economia alternativa.

Les entitats implicades en l’elaboració del pla estratègic celebren que s’hagi comptat amb la participació de diferents agents i confien en la seva utilitat. Representants de Coop Maresme, Can Fugarolas, la Fundació Unió de Cooperadors i la Càtedra d’Economia Social del Tecnocampus han debatut sobre els reptes de l’economia social i solidària a Mataró. 

Entitats i Ajuntament esperen que el pla estratègic sigui una oportunitat per anar a l’una i arribar a més sectors productius de la ciutat, així com acompanyar altres municipis de la comarca. També esperen que serveixi per optimitzar recursos a l’hora d’apostar per una economia més humana i sostenible. El pla es va aprovar al ple municipal del passat 1 de juliol i va comptar amb el suport de totes les formacions excepte Ciutadans. 

Precisament aquest divendres a 2/4 de 10 de la nit es podrà veure a Mataró Televisió el documental ‘Patrimoni 7’, una coproducció de Clack i la Fundació Unió de Cooperadors que recupera el patrimoni cooperatiu de la ciutat. 

Informa: L.Cera/E.Sitjà