Mataró, TecnoCampus i el Consorci de la Zona Franca treballaran plegats per la innovació i el desenvolupament

Desenvolupament i innovació. Són dues idees incloses dins del projecte estratègic que la ciutat de Mataró comparteix amb el TecnoCampus amb l'objectiu de generar activitat econòmica. Des d'ahir, hi ha un altre actor que hi contribuirà aportant experiència i recursos. Aquest és el Consorci de la Zona Franca. En un acte celebrat ahir a la tarda a la Sala Burriac del TecnoCampus, l'alcalde de Mataró i president de la Fundació TecnoCampus, David Bote; el director general de la Fundació TecnoCampus, Josep Lluís Checa; i el delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro, van signar una aliança per afavorir el desenvolupament empresarial de la capital del Maresme. Aquest compromís s'emmarca dins del Pla Estratègic de Mataró 2022 el qual persegueix la reducció de l'atur, la creació d'ocupació i la igualtat d'oportunitats. 

Entre d'altres, el Consorci de la Zona Franca estudiarà la viabilitat de construir edificis terciaris propers al polígon industrial del Rengle perquè s'hi puguin implantar empreses que vulguin ubicar-se a prop del TecnoCampus i de Barcelona, per poder atraure empreses innovadores i del sector tecnològic. També s'analitzarà la viabilitat de construir espais de congressos al Port de Mataró o vincular l'Escola Superior de Ciències de la Salut i l'Esport del TecnoCampus al projecte 3D Factory Incubator que lidera Consorci de la Zona Franca i la Fundació LEITAT. 

Després d'estampar la firma, van reunir-se amb la Comissió Executiva del Consell Econòmic i Social de Mataró per desglossar-los l'acord. En finalitzar la trobada, David Bote i Pere Navarro van fer una visita a la incubadora d'empreses del TecnoCampus.

Informa: L.Sanmiquel