Mataró subvenciona amb 140.000 euros la contractació de persones aturades

L’Ajuntament de Mataró convoca la segona edició del programa “Foment de l’Ocupació”. Una subvenció dirigida a empreses de la ciutat amb l’objectiu de fomentar la contractació de persones en situació d’atur. Concretament aquesta ajuda vol promoure que es doni feina a aturats amb un contracte de sis mesos o més. Una ajuda que destinarà 4.246 euros per cada contracte de mig any a jornada completa. A hores d’ara, el Servei d’Ocupació de Mataró ha rebut 15 sol·licituds de subvenció, 6 dels quals són per a contractes indefinits. D’aquesta manera es vol donar continuïtat a una ajuda que va tenir bona acollida en la seva primera edició: es van crear 19 contractes nous, dels quals 9 van ser indefinits. La regidora de Desenvolupament Econòmic, Núria Moreno, explica que s’ha convocat de nou la subvenció “Foment de l’Ocupació” per facilitar l’accés al mercat laboral.

D’altra banda, també s’ha posat en marxa una subvenció per al projecte “Creant Oportunitats”. El programa va dirigit a la integració laboral de les persones amb diversitat funcional. Una subvenció de 1.415 euros pels dos primers mesos de contracte a jornada completa i compatible amb altres ajudes.

El pressupost total d’aquestes dues subvencions és de prop de 140mil euros (120 per Foment de l’Ocupació i 18.890 per Creant Oportunitats). Les empreses que es vulguin acollir a aquestes ajudes s’han d’adreçar al SOM.

Informa: S. Ruiz / O. Debat