Mataró reforçarà els ajuts per als més afectats per la pandèmia

La Taula de la Reconstrucció Econòmica i Social acorda reforçar els ajuts per a autònoms, comerciants i restauradors i incentivar les compres durant la campanya de Nadal 

L’Ajuntament de Mataró destinarà més diners per ajudar autònoms i petits empresaris i per facilitar la digitalització del comerç i la restauració durant aquesta segona onada de la pandèmia. El consistori, que també preveu algunes mesures per incentivar les compres de Nadal, ampliarà el pressupost d’aquests dos tipus d’ajuts, després que així ho hagi acordat la Taula de la Reconstrucció Social i  Econòmica de Mataró, reunida aquest divendres.   

Els ajuts a autònoms i microempreses de Mataró es van aprovar al juny amb una partida pressupostària de 200.000 euros. Però la convocatòria per demanar-los esta a punt de tancar-se – acaba el 13 de novembre- i a hores d’ara hi ha més d’un centenar de sol·licituds. Amb aquest increment pressupostari, es busca poder arribar al màxim nombre d’afectats possible. Pel que fa al segon tipus d’ajuts, el que han d’ajudar comerciants i restauradors a fer el salt a Internet, s’hi havien previst 100.000 euros. Però, en aquest cas, la convocatòria per demanar els ajuts encara no s’ha obert – s’obrirà el proper 18 de novembre – i ja existeix una llista de 60 establiments interessats en sol·licitar-los. D’aquí que també s’hagi decidit ampliar-ne el pressupost. 

A més del reforç d’aquests ajuts, la Taula de la Reconstrucció Social i Econòmica també ha acordat dues noves mesures incloses en el Pla de reconstrucció de Mataró i que, per tant, tenen com a objectiu fer front a la crisi. La primera mesura vol onar suport al comerç durant la campanya de Nadal mitjançant vals per facilitar l’aparcament. I la segona consisteix en habilitar un dispositiu per acompanyar aquells mataronins sense coneixements o recursos a l’hora de fer tràmits digitals. Tot plegat per ajudar els sectors més afectats a seguir lluitant contra els efectes de la Covid-19.  

Informa: B.Doñate