Mataró destinarà 2 milions d'euros per revitalitzar els polígons industrials

L’Ajuntament, els sindicats i la patronal s’alien per impulsar el Pla d’ocupació i desenvolupament econòmic a Mataró. Un pla que se centra en cinc grans eixos, dels qual destaca especialment el foment de les polítiques industrials i la modernització dels polígons. El pacte ha estat signat aquest dimarts per l’alcalde de la ciutat, David Bote; el secretari general del Vallès Oriental-Maresme de CCOO, Gonzalo Plata; el secretari comarcal del Maresme d’UGT, Lluís Torrents; i  la presidenta de la FAGEM, Roser Moré. Tot i no poder assistir a l’acte de signatura, també està previst que rubriqui l’acord Joan Carles Codina en representació de la PIMEC. Per tal de modernitzar els polígons, hi ha prevista una inversió de prop de 2 milions d’euros finançats per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Mataró. Una inversió per millorar la mobilitat, l’enllumenat o l’espai físic.

En una primera fase aquesta inversió se centrarà en els polígons de les Hortes, el Pla d’en Boet i el Rengle. La millora respon entre d’altres a la voluntat de reindustrialitzar la ciutat, tal i com ha explicat la presidenta de la FAGEM, Roser Moré. A més de millorar les infraestructures, Moré troba de vital importància millorar la mobilitat. Tant el secretari comarcal d’UGT, Lluís Torrents, com el secretari general de CCOO Maresme-Vallès Oriental, Gonzalo Plata, han explicat que l’objectiu final del pacte es poder crear ocupació de qualitat que ajudi a les persones a tenir una vida digna i que pugui acabar repercutir a tota la ciutat.

El Pacte per l’ocupació i el desenvolupament econòmic està emmarcats en el Pla Estratègic Mataró 2022 i va ser aprovat pel plenari del Consell Econòmic i Social del mes de desembre.