Mataró crea un fons per finançar projectes d'economia social i cooperativa

Neix un nou fons per facilitar el finançament de projectes d’economia social i cooperativa de Mataró. La iniciativa s’ha presentat aquest dilluns al Cafè de Mar amb l’objectiu de tirar endavant aquest fons d’avals i finançament que faciliti l’accés al crèdit i finances ètiques. D’aquesta manera l’Ajuntament de Mataró, la Fundació Seira i la Cooperativa de crèdit Coop57 s’han unit en el mateix projecte per posar resposta a la necessitat, diuen, de buscar un model alternatiu de finançament per crear nous llocs de treball i tenir un valor social. Trets que creuen que no valoren prou les entitats financeres tradicionals.

La cooperativa de crèdit Coop57 és l’encarregada d’establir la línia de finançament per un import de 150.000 euros. Des de la cooperativa expliquen que hi ha un risc més elevat en aquests projectes que no pas en experiències llargament treballades i és per això que defensen compartir el risc amb la Fundació Seira i el propi Ajuntament de Mataró.

Així doncs, l’Ajuntament col·labora amb el projecte amb l’aportació de 20.000 euros en concepte de subvenció i repartits en l’exercici de 2018 i 2019 per fer front a parts iguals d’aquest fons de garantia i evitar, així, la morositat que es pugui donar de les empreses que s’estan iniciant.

El nou conveni s’emmarca també amb els compromisos del Pla de Mandat 2016-2018 amb el que treballa l’Ajuntament de Mataró per impulsar, asseguren, l’economia social, solidària i col·laborativa de la ciutat.

 

Informa: M.Gómez/ S.Mesa