Mataró convoca la primera edició dels Premis BluAct

L’Ajuntament ha convocat uns premis per fomentar l’economia blava a Mataró. L’objectiu és atraure empreses i industries que tinguin relació amb el mar o l’àmbit marítim per crear un grup d’empreses a la ciutat que puguin generar ocupació a Mataró. Els premis BluAct, que és com s’anomenen aquests guardons, s’emmarquen en el programa europeu BluAct en el qual Mataró hi participa des del mes de maig del 2018. Aquest programa, precisament, busca impulsar projectes basats en el món marítim, però amb un enfocament sostenible econòmica i ambientalment. És per això que als premis s’hi podran presentar idees de negocis relacionades amb l’economia blava que es vulguin posar en marxa o hagin estat engegades durant aquest 2019. Tot i això, segons explica el tècnic de Promoció de Ciutat Òscar Valdivieso,  també va dirigit a empreses que no estiguin relacionades amb el món marítim, però vulguin començar a desenvolupar activitats relacionades.

La convocatòria està oberta a per a persones majors de 16 anys, perquè hi puguin accedir alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Manteniment d’Embarcacions de l’Institut Miquel Biada. 

El guanyador dels premis BluAct tindrà una recompensa de 4.000 euros en metàl·lic. A més, tant el millor projecte com el segon i el tercer podran accedir a un programa de mentoratge i assessorament empresarial i un espai BluAct de coworking dins la incubadora del TecnoCampus. L’objectiu és ajudar a desenvolupar els projectes.

Els projectes que s’hi vulguin presentar ho poden fer fins el 20 de gener.

Informa: S.Ruiz