Llista d’espera a les autoescoles mataronines per fer l’examen pràctic

Les autoescoles mataronines pateixen acumulació d’alumnes que no poden fer l’examen pràctic per la saturació a l’hora de fer les proves. Després de l’aturada per la crisi sanitària, són molts els alumnes que han de passar per l’examen pràctic però no hi ha prou hores disponibles ni prou examinadors. Així ho expliquen des de l'autoescola mataronina "Hoy Voy" que detallen que a això, s’hi afegeix la problemàtica que en cada prova ara només es pot examinar un sol alumne, en lloc de dos, com es feia abans de la pandèmia. Una situació que des de les autoescoles més grans poden anar suportant però algunes de les més petites es poden veure obligades a tancar.

Els alumnes que es presenten a exàmens paguen taxes que tenen vigència de sis mesos i per tant a tots els alumnes que els ha agafat el confinament i l’aturada de les autoescoles enmig del procés d’aconseguir el seu permís de conduir han vist com se’ls escurçava el temps.  Des de la Direcció General de Trànsit s’ha fet una pròrroga  d’aquests terminis, tot i que des de les autoescoles reconeixen que no ha estat suficient per a alguns alumnes. També han patit els perjudicis de la pandèmia aquells alumnes que tenien a punt de caducar la teòrica abans d’aprovar la pràctica. Tot i que tenen dos anys de marge, aquest període també se’ls ha ampliat.

Les autoescoles lamenten que plou sobre mullat. La situació de saturació que pateixen les autoescoles a causa de la COVID19 ara com ara se suma als diferents entrebancs que han patit des de fa més de deu anys, des de la crisi del 2008 o les vagues d’examinadors del 2015 i 2017.

Informa: C.Sánchez