Lleuger repunt de l’atur al juliol a Mataró

S’han registrat 50 persones desocupades més a la ciutat situant la taxa d’atur a l’11,3%. Feia 14 anys que l’atur no creixia en un mes de juliol.

Atur del mes de juliol de 2023 a Mataró (tvmataró)

Mataró tanca el juliol amb 50 persones desocupades més. En total, són 6.928. Aquest lleuger increment situa la taxa d’atur gairebé a l’11,3%. Segons fonts municipals, es tracta de la primera vegada en 14 anys que al mes de juliol la ciutat experimenta un creixement pel que fa al nombre d’aturats. D’aquesta manera, la capital maresmenca se situa com el cinquè municipi de més de 50.000 habitants a la província de Barcelona amb el percentatge d’atur més alt per darrere de Manresa, Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Terrassa.

La dada positiva però, és que, exceptuant el passat mes de juny, cal remuntar-se fins el mes de març de 2008 per trobar una xifra de desocupats més baixa que la d’aquest darrer mes. També cal destacar que respecte el mateix període del 2022, han sortit de les llistes de desocupats 215 persones.

Respecte a la comarca, les dades són molt similars. Són 20.330 les persones que no tenen feina al Maresme el que eleva la taxa d’atur fins el 9,16%. En comparació amb el mes de juny també hi ha més desocupats, en concret, 207. En canvi, són 674 menys si es comparen amb les dades del juliol de 2022. 

Finalment, i pel que fa a Catalunya, el juliol s’ha tancat també amb un repunt de l’atur després de 5 mesos de baixada. Ha incrementat un 0,49%. Malgrat això, manté xifres rècord pel que fa a ocupació. Fins a 3,75 milions de persones han estat en actiu durant aquest últim mes, 10.932 més que al juny. Això suposa un increment d'afiliats a la Seguretat Social per sisè mes consecutiu i el tercer rècord històric seguit.

Enric Vinaixa, secretari de Treball: El conjunt de dades que hem detallat ens fan dir que són unes bones dades en aquest mes de juliol. Unes dades que són similars al comportament que havien tingut al 2022. Reforçades per uns nivells superiors d’ocupació i d’afiliació que segueixen sent històrics.

Actualment, el nombre de desocupats a Catalunya se situa en 331.356 persones, una xifra que continua sent la més baixa des del mateix mes de 2008.