Lleuger descens de l'atur a Mataró per tancar el 2018

Mataró ha tancat el 2018 amb una nova lleugera baixada de l’atur. 130 persones han deixat les llistes d’aturats aquest mes de desembre i a hores d’ara la xifra de persones sense feina se situa en les 8.664 a la ciutat, amb una taxa que segueix sent una mica superior al 14 per cent. Si comparem aquestes dades amb les del desembre del 2017, veiem un descens interanual destacat. Fa un any la taxa d’aturats superava el 15 per cent, i la xifra de persones desocupades era de 9.598, més de 900 persones més sense feina respecte aquest any 2018.

Pel que fa al conjunt de la comarca, a diferència de la tendència del mes de novembre, la xifra d’aturats ha baixat lleugerament, en una mica més de 320 persones. A hores d’ara hi ha a la comarca 25.262 persones sense feina, el que representa una mica més de l’11 per cent. A Premià de Mar, Calella, Pineda i Malgrat també han baixat les xifres de desocupació.

De la mateixa manera que a Mataró i el Maresme, a Catalunya la xifra de persones desocupades també ha disminuït, en aquest cas en 1.498 persones. El conjunt del país ha tancat el 2018 amb un total de 392.907 persones en situació d’atur. No és el millor registre aquest any, però sí que és el millor tancament de l’any des del 2007.

Des de CCOO consideren que tot i la millora de les dades cal seguir parant atenció en la qualitat de la contractació i les condicions dels treballadors. Gonzalo Plata és el delegat de CCOO al Maresme.

D’altra banda, també en l’àmbit laboral, aquest 2019 entra en vigor el nou salari mínim interprofessional, de 900 euros per 14 pagues. Aquesta nova xifra salarial suposa un augment d’una mica més del 22 per cent respecte la xifra del 2018. Des de CCOO valoren positivament aquest increment però esperen que al llarg d’aquest 2019 es pugui assolir un pacte per arribar al salari de 1.000 euros.

CCOO denuncia que cal més impuls en contractació en els sectors públic, de serveis i de construcció. El sindicat detalla que no només és important un revulsiu en la en la quantitat de contractació sinó també una millora de la qualitat de la mateixa.

 

Informa: C.Sánchez/ J.Pirt/ P.Andreu