Les perruqueries i els centres d’estètica reobren confiats en la recuperació

Aquesta setmana, els establiments de perruqueria i estètica de Mataró i el Maresme han pogut reobrir les portes per atendre els seus clients. Però ho han fet en uns condicions molt diferents a les de fa mes i mig, quan va començar  l’estat d’alarma. Ara han de complir unes condiciones d’higiene i de seguretat extremes per evitar el contagi del coronavirus. En general, assolir aquest objectiu és fàcil amb els recursos i material dels quals disposen. Però en alguns casos és complicat, perquè cal fer una inversió important i molts d’aquests comerços han quedat tocats econòmicament arran de la pandèmia. 

Un d’aquests establiments que han reobert a Mataró és la Perruqueria Pèls del carrer Jaume Isern. El propietari de la cadena, Toni Rodríguez, explica a Mataró Audiovisual que, a més de reestructurar el negoci, han hagut d’invertir prop de 6.000 euros en material de protecció i neteja per garantir un servei òptim. En el seu cas, han comprat mascaretes, pantalles, guants, líquids desinfectants i fins i tot una màquina d’ozó, que a la nit neteja l’ambient. 

De moment, la cadena Pèls només té oberta aquesta perruqueria i una barberia. Totes dues han ampliat l’horari i reduït el personal per poder atendre, amb dos metres de distància, dos clients per hora i amb cita prèvia, una de les condicions imprescindibles per anar a la perruqueria en aquesta fase 0 del desconfinament. Rodríguez confia que podrà reobrir les altres perruqueries en breu, però les seves expectatives són ara mateix les mateixes que les de tot el sector: poder tornar a treballar i que la seva clientela s’hi senti segura. 

Es calcula que a tota Espanya tancaran unes 20.000 perruqueries per la crisi del coronavirus. Des del Gremi de Perruqueries i Centres d’Estètica de Mataró i el Maresme reconeixen que l’afectació econòmica ha estat important a la comarca, però confien que la majoria d’establiments podrà recuperar-se. De moment, no tenen constància que cap negoci del gremi no pugui reobrir. 

Informen: B. Doñate i J.Peñaranda