Les dones tindrien menys problemes de salut amb un repartiment equitatiu de les tasques familiars

La coresponsabilitat entre homes i dones en els treballs de l’àmbit familiar podria evitar problemes de salut que pateixen moltes dones. Així ho ha assegurat Neus Moreno, experta en salut laboral de l’Institut Sindical de Treball, Ambient i Salut de CCOO, en una xerrada organitzada en el marc del programa sobre el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones elaborat per l’Ajuntament de Mataró. Repartir les tasques de manera més equitativa és una possible solució, però Moreno també apostaria per un canvi en els horaris a nivell de país, mesures que afavoreixin la conciliació laboral i més serveis públics. 

Un dels elements que provoquen més problemes de salut en les dones és l’estrès, generat en molts casos per la sincronia de les tasques en l’àmbit remunerat i el de cures. Neus Moreno ha explicat que aquesta doble presència genera més afeccions en la salut que l’important volum de feina que assumeixen les dones.

L’Ajuntament de Mataró ha programat altres actes al voltant del Dia Internacional  d’Acció per la Salut de les Dones, entre els que també destaca un taller d’autodefensa feminista.

 

Informa: C. Sánchez i J. Méndez