Les despeses de gestió hipotecària, a repartir entre banc i client

Les despeses de gestió hipotecària, a repartir entre banc i client

El Tribunal Suprem ha emès aquest mes de gener diverses sentències que determinen que les despeses de gestió hipotecària les han d'assumir a mitges entre el banc i el client. Una manera d'acabar amb les discrepancies i donar una resposta unànime que els jutjats hauran de complir. Precisament aquest proper mes de març ha d'entrar en vigor la nova llei hipotecària, que segons el vice president d'APREDEF, contradiu la doctrina de crèdit i fa recaure les despeses majoritàriament en el banc. . 

Des d'APREDEF asseguren que aquestes sentències que divideixen les despeses de gestió entre el banc i el client atorgaran a la decisió una retroactiviat que va més enllà dels 4 anys. Els clients podent demanar la nul·litat parcial de la clàusula i per tant es podrien recuperar part de les despeses de gestió de la hipoteca.

També aconsellen a tots els clients qui vulguin recuperar la part de les despeses que els pertoquen que s'assessorin en l'àmbit finançer. A més recomanen esgotar totes les vies extrajudicials en la mesura del possible, quantificar el que es pot recuperar i valorar si els pot compensar interposar una demanda civil.

Informa: C. Sánchez

Tags: