Les botigues 24 h ja tanquen a les 22 a Mataró des del setembre

La capital del Maresme ja compleix la nova normativa del PROCICAT que entra avui en vigor a la resta de Catalunya

Els comerços que habitualment obren les 24 hores ja tenien limitació de tancament fins a les 10 a Mataró. Una normativa vigent des del 14 de setembre de l’Ajuntament que determina que aquest tipus d’establiments, com botigues de conveniència o annexos a les benzineres, han d’abaixar la persiana a les 10 de la nit i no podran reobrir fins a les 7. D’aquesta manera, la capital del Maresme ja compleix la nova normativa que entra avui en vigor a la resta de Catalunya en la que el PROCICAT ha establert aquests horaris per als comerços que obren tot el dia amb l’objectiu de reduir els contagis de coronavirus.

Recordem que Mataró ja s’ha anticipat a les restriccions per frenar el coronavirus també amb altres mesures, com el tancament de zones i parcs infantils. A més, i a banda de les restriccions d’aforament i tancament de bars establerts per la Generalitat, Mataró es troba des del dia 16 d’octubre en fase d’emergència contemplada dins del Pla Bàsic d’Emergències Municipal.

Mataró tampoc havia reprès l'activitat als Centres Cívics

D’altra banda, també se suspenen les activitats cíviques i comunitàries grupals que impliquin presencialitat. Una mesura que tampoc afecta Mataró perquè des de l’inici de la pandèmia s’ha mantingut suspesa l’activitat de l’Ajuntament i les entitats als centres cívics. A més els casals de gent gran municipals també estan tancats des d’aleshores.

El PROCICAT implementa aquestes mesures d’acord amb les orientacions de l’Organització Mundial de la Salut amb l’objectiu de contenir el brot epidèmic de la pandèmia de la COVID-19 a Catalunya.

La nova normativa del PROCICAT també determina que les àrees de servei d’autopistes i altres vies, podran seguir prestant servei de restauració però sempre amb entrega a l’establiment, garantint l’entrega individual i separada a cada client, i sense fer ús dels espais interiors.

Informa: C.Sánchez