EL catedràtic d'Economia Aplicada del Tecnocampus explica a l'Entrevista de Mataró Ràdio que 'Mataró té una dimensió de ciutat que sense una indústria forta és complicada'. Considera clau 'el Districte Tecnocampus, mirar al mar i potenciar el turisme'

El catedràtic d'Economia Aplicada del Tecnocampus, Josep Maria Raya, ha afirmat a l'Entrevista de Mataró Ràdio que Mataró pateix les conseqüències de la pèrdua del pes industrial del tèxtil. De tota manera, assegura l'emprenedoria amb el Districte Tecnocampus és un dels eixos de creixement de la ciutat. També ha destacat les oportunitats que pot donar ser una ciutat que mira al mar. Finalment, potenciar el turisme és un altre dels factors que ha posat en valor.
JOSEP MARIA RAYA, catedràtic Economia Aplicada Tecnocampus
Mataró té una dimensió de ciutat que sense una indústria forta és complicada. Històricament la teníem. Vam transitar de la indústria tèxtil a la bombolla immobiliària, amb una industria de construcció també molt forta. I quan va esclatar la bombolla financera hem patit com a ciutat. Teníem clar que ens havíem de reconvertir, però no sabíem ben bé on anar. De mica en mica estem trobant petits forats. És un procés lent quan vens de la història que tens. Però trobem forats. Ara estem en un forat meravellós, el Tecnocampus. És una zona de promoció de l'emprenedoria. Crec que l'emprenedoria ha de ser un dels eixos de creixement de la ciutat. Ja ho és. Però encara ho ha de ser més. El famós Districte Tecnocampus, que és tota aquesta zona, ha de ser una zona de tecnologia, d'innovació i de mirar cap el futur. I alhora, crec que Mataró ha de mirar al mar, molt més. Ja ho està fent, però ha de mirar més al mar. I hem de ser també una ciutat que rebi turistes, que rebi excedents, entre cometes, de Barcelona. Estem enmig de dos pols d'atracció. De Barcelona i de l'Alt Maresme. De mica en mica hem de ser capaços d'anar captant una miqueta més de turisme. I de turisme durant tot l'any.
El catedràtic d'Economia també s'ha referit a l'augment dels preus dels aliments, com l'oli. Segons Raya, aquests increments són conseqüència de la situació de fa un any. Són "els efectes de la macroeconomia en la microeconomia, que no es noten immediatament, sinó al cap d'un temps". En aquest sentit, ha pronosticat que "a partir de l'any 2024 ja no pugin més els aliments". L'economista ha afirmat que "Espanya té la inflació controlada" i que la pujada dels tipus d'interès responen a la situació de la Unió Europea, no pas a l'espanyola.