L'atur a Mataró baixa del 14%

Baixa l’atur a Mataró en 222 persones durant el mes d’abril i la taxa de desocupats baixa per sota del 14% a la ciutat. D’aquesta manera, en els darrers 30 dies, la xifra total de desocupats ha baixat fins els 8.628 treballadors. Segons les últimes dades, Mataró és la setena població amb més atur del Maresme. Una llista que encapçalen Pineda de Mar, Santa Susanna i Tordera, que superen 16% de les taxes de desocupació.  A l’altre extrem, Alella és el poble amb menys aturats, per sota el 6%.

Pel que fa al Maresme l’atur s’ha reduit en 1.280 persones, i ara consten registrats, poc més de 24.000 desocupats. Són un 11,73% de la població activa de la comarca. Els aturats d’entre 55 i 64 anys acumulen l’índex més alt de treballadors sense feina. D’altra banda, les dones continúen sent les més damnificats: representen el 57% de persones sense feina.

Pel que fa a Catalunya, l’abril tanca amb 395.740 inscrits als registres de l’atur, una xifra que suposa una reducció de 17.300 persones respecte el mateix mes de l’any passat.

La patronal de la petita i mitjana empresa de Catalunya, PIMEC, valora de forma positiva la dinàmica de reducció de l’atur del darrer mes i considera que reflecteix l’efecte positiu de la Setmana Santa.