L'atur creix per segon mes consecutiu a Mataró i el Maresme

La tendència d'increment de persones sense feina és generalitzada al conjunt de Catalunya i afecta especialment al sector dels serveis

Nova pujada de l'atur aquest agost a Mataró i el Maresme. El mes de juliol va començar el repunt en la desocupació després de mesos de baixada. Un total de 123 persones s'han quedat sense feina aquest mes d'agost a la ciutat, situant la xifra de desocupació en les més de 7.050 persones. La taxa d'atur continua situant-se per sobre de l'11%. Segons fonts municipals, les dades d’aquest mes d’agost representen l’increment més baix des del 2016. La capital del Maresme continua sent el cinquè municipi de més de 50.000 habitants a la província de Barcelona amb el percentatge d’atur més alt. Per davant només s’hi troben Manresa, Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Terrassa.

Pel que fa al conjunt del Maresme, les dades van en la mateixa línia. A la comarca s'han comptabilitzat 20.821 persones desocupades aquest mes d'agost, 491 més que al juliol. La taxa és del 9%.

Juan Jiménez López, secretari general de CCOO al Maresme: "No pot ser que a Mataró hagi crescut l'atur en 123 persones i al Maresme en més de 400. Hem de tenir 3 preocupacions principals: l'atur juvenil ha crescut un 2.5% aquest mes d'agost, el 58% de les persones a registrades l'atur són dones i la majoria de les persones desocupades són majors de quaranta-cinc anys i aturats de llarga durada."

A Catalunya, la tendència també és una pujada per segon mes consecutiu. Aquest mes d'agost 7.500 persones consten a la llista d'aturats i la xifra de desocupació ascendeix fins les més de 338.800 persones.

Enric Vinaixa, secretari de Treball del Departament d'Empresa i Treball: "El comportament en el món del treball aquest mes d'agost ha estat habitual, en el que hi ha aquesta tendència a l'augment de l'atur i disminució de les afiliacions, però en comparatiu amb els últims set anys, tenim unes dades més positives. Un comportament que ha estat així per les oscil·lacions vinculades a l'estacionalitat del sector turístic, que cada cop ho és menys, i a sectors vinculats al lleure educatiu."

Josep Ginesta, secretari general de PIMEC: "L'agost continua demostrant l'estacionalitat en el comportament del mercat de treball i demostra que una reforma laboral no modifica els cicles econòmics de l'activitat d'un país i les empreses, els fluxos d'entrada i sortida i la menor necessitat de força del treball quan l'activitat és menor. Preocupa especialment el comportament de Catalunya respecte al conjunt de l'estat."

El sector dels serveis és el més afectat per la desocupació, aquest mes d’agost s’ha incrementat en més de 7.000 persones, que representa gairebé un 3%.

Tags: