L'any comença amb un lleuger repunt d'aturats a Mataró

atur gener 2018

L’atur torna a créixer a Mataró durant el mes de gener. El primer mes de l’any es va tancar, així, amb 53 treballadors que van perdre el seu lloc de treball. La dada contrasta amb la davallada viscuda durant el mes de desembre, efecte de la campanya de Nadal. D’aquesta manera, les llistes oficials de desocupats han iniciat el 2018, amb 9.651 treballadors mataronins a la recerca de feina. Són, com hem dit 53 treballadors més que els que hi constaven el mes anterior.

Si ens fixem a la comarca del Maresme, les dades també reflecteixen un increment de desocupats al conjunt del territori. Tot i que en alguns municipis com Pineda de Mar, Santa Susanna o Premià de Dalt, les dades fetes públiques per la Generalitat mostren un descens de l’atur, la desocupació ha augmentat a la majoria de les poblacions. D’aquesta manera i compensant les dades entre municipis, el mes de gener ha deixat 148 desocupats més al Maresme i l’atur es torna a enfilar fins els 27238 desocupats a la comarca.

Al conjunt de Catalunya, se segueix una dinàmica similar a la que s’ha reproduït tant a Mataró com al Maresme, i ha tornat a pujar la desocupació. Durant els darrers 31 dies han perdut la feina 4.873 treballadors, deixant la xifra total de desocupats inscrits en llistes de recerca de feina en 422.866 persones.