L'Ajuntament de Mataró comença a ajornar el pagament d'impostos, tributs i taxes municipals

coronavirus

L'Ajuntament de Mataró comença a ajornar el pagament d'impostos, tributs i taxes municipals amb motiu de la crisi provocada pel coronavirus i la situació extraordinària que s'està vivint. Així ho signava aquest dilluns l'alcalde David Bote en un decret, en el que instava a la Gerència i la Direcció de Serveis Econòmics del consistori a estudiar aquest ajornament.

Ahir mateix, l’alcalde David Bote anunciava a Mataró Audiovisual les primeres mesures al respecte. Per exemple es condonen la taxa de brossa comercial, la taxa de mercats i la de Terrasses durant aquest període d’aturada d’activitat forçada.

En l’afany que la ciutat noti el mínim possible els efectes del coronavirus i les seves repercussions, l’ajuntament no descarta anar ampliant les mesures preses fins ara.

Per altra banda l'alcalde també signava dimarts  un ban municipal per demanar la màxima col•laboració a la ciutadania en el compliment de les mesures de confinament domiciliari. En aquest sentit el document recorda que només es pot circular per la via pública per adquirir aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat, anar a centres sanitaris, anar a treballar, anar a entitats bancàries o assistir a persones dependents. També demana a la ciutadania que per qualsevol tràmit no essencial s'opti per la via telemàtica o acudir als centres mèdics només si és imprescindible. Finalment en aquest ban es recorda que la desobediència respecte a el confinament pot ser sancionada amb multes que van dels 600 euros als 30.000 euros.

 

Informa: J.M. Spà